Neulo lämmin villapusero talvea varten

Posted by Roy Denesik on October 04, 2021
Vinkit

Illat viilenevät ja puut ovat värjäytyneet hehkuvaan ruskaan. Kesä on kaunis muisto vain. Talvi on jo nurkan takana. Kalajoen pohjoisilla leveysasteilla talvet ovat kylmiä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin käpertyä itse tehdyssä villapaidassa takkatulen ääreen pakkasen paukkuessa ulkona. Juuri nyt on sopiva aika aloittaa uusi harrastus ja neuloa lämmin ja pehmoinen villapusero talven varalle.

Neulominen on trendiharrastus

Perinteisestä neulomisesta, jota myös kutomiseksi kutsutaan, on tullut trendikäs harrastus. Ennen puikot kädessä häärivät lähinnä mummot, mutta nykyään yhä nuoremmat ja myös miehet ovat innostuneet neulomisesta.

Tänä päivänä tarjolla on paljon mielenkiintoisia lankoja esimerkiksi erilaiset lankakerät joissa värit vaihtuvat ovat hyvin suosittuja. Hauska uusi lanka on myös heijastava lanka. Siinä tavallisen langan sisään on kehrätty heijastavaa lankaa. Näin ei tarvitsekaan enää heijastinta, kun esimerkiksi pipo ajaa saman asia.

Aloita jo tänään

Neulominen on helppoa ja rattoisaa ajanvietettä, kun sen oppii. Jos ei ole koskaan ennen neulonut, netistä löytyy selkeitä ja hyviä ohjeita joilla pääsee alkuun. Yksinkertainen oikea silmukka on helppo, ja tehdäkseen vaikka villapaidan ei paljon muuta tarvitse välttämättä osatakaan.

Pidempään harrastaneille erilaiset kirjoneuleet ja kohoneuleet tuovat mukavasti haastetta. Jos aloitat nyt neulomaan villapaitaa, saat sen vielä ennen kylmimpiä pakkasia valmiiksi. Aloita sinäkin kiva ja hyödyllinen harrastus jo tänään. Tarvikkeet löydät helposti netistä. Tee ostoksia mitä tarvitset verkossa.