Kuinka matkustaa Kalajoelle

Posted by Roy Denesik on June 30, 2016
Vinkit

road trip_269296442Kalajoki sijaitsee n. 130 kilometriä Oulusta etelään, merenrannalla valtatie 8:n varrella. Alueelle voi matkustaa niin junalla, bussilla, lentokoneella kuin omalla autollakin. Kalajoen kaupungin ja hiekkasärkkien välillä kulkee myös ilmainen bussilinja kesäkuukausina. Jos haluaa vierailla alueella talviaikaan, tai ei ehdi bussiin, voi alueelle napata myös taksin. Alueelta löytyy myös katujuna, jonka kyydistä voi ihailla alueen maisemia. Jos Kalajoen aktiviteeteiltä on jäänyt lomailijalle vielä energiaa, voi kaupungin ja rannan välin (7km) myös näppärästi taittaa kävellen tai pyöräillen.

Omalla autolla

Kalajoen hiekkasärkät ja matkailualue sijaitsee noin kymmenen kilometriä itse Kalajoen kaupungista. Kalajoelta jatkaessa valtatie 8:aa etelään vastaan tulee Hiekkasärkät-P ja Hiekkasärkät-E liittymät, joista voi kääntyä alueelle.

Junalla

Valitettavasti junat eivät kulje aivan Kalajoelle saakka, vaan vain lähistöllä oleviin Ylivieskan (40km) ja Kokkolan (70km) kaupunkeihin. Näistä matkailijan täytyy hoitaa jatkokuljetus Kalajoelle. Kokkolan ja Ylivieskan välillä liikennöi bussilinja, ja Ylivieskasta tullessa kaupunkien välillä liikennöi kesäisin taksibussi.

Lentäen

Kalajoen lähimmät lentokentät sijaitsevat 130 kilometrin päässä Oulussa ja 100 kilometrin päässä Kokkola-Pietarsaaressa. Finnair liikennöi kummallekin lentokentälle. Molemmilta lentokentiltä voi ottaa taksin Kalajoelle, tai vuokrata erikokoisia autoja omien tarpeiden mukaan.

Bussilla

Alueelle liikennöi useita busseja eri kaupungeista, joten helpointa on tarkistaa oman alueen bussilinjat ja liikennöinnit. Varsinkin suuremmista kaupungeista lähtiessä saattaa bussi muodostua parhaaksi vaihtoehdoksi.